Comment

Jouhevaa työnkulkua!

Huomenna torstaina 23.3. on taas kuvaus, jossa Olympuksen kamerassa oleva wifi ja OI.Share on ahkerassa käytössä.

Kuvaan aamulla aamiaistilaisuutta, jossa siirrän kuvia tilaisuuden edetessä asiakkaan koneelle. Kuvia tarvitaan heti, koska tilaisuudesta luonnollisesti twiitataan livenä eli jatkuvasti. On hienoa miten asiakas ymmärtää, ettei pelkkä kännykuva riitä, vaan tarvitaan ammattilainen paikalle kuvaamaan. Tilaisuuksissa on usein haastavat valo-olosuhteet ja kännykamera ei siinä ole se paras mahdollinen väline.

Olen asettanut kameran muistipaikalle C2 tarvittavat asetukset joita keskimäärin käytän tilaisuuksia kuvatessa. Aukon esivalinta, ISO 800, highlight/shadow varoitus sekä tiedot mitä millekin muistikortille tallentuu. Pääkorttina on kortti kaksi ja sinne menee keskikokoinen jpg ja ykköspaikan kortille sitten raakatiedostot.

Olen asettanut Olympuksen OI.Share:n lukemaan korttipaikkaa 2. Siellä olevia jpg-tiedostoja siirrän puhelimeeni. Teen puhelimessa tarvittavat pienet kuvankäsittelyt. Sen jälkeen siirrän käsitellyt kuvat AirDropilla asiakkaan koneeseen, josta hän sitten liittää ne twiitteihinsä.

Tärkeintä on riittävä nopeus, koska twiitit lähetetään jo puheen aikana.

Raakatiedostot käsittelen sitten hiukan myöhemmin ja toimitan ne sitten asiakkaan käyttöön.

Työnkulku on minulle hyvin tuttu. Olen sitä tehnyt jo vuosia. Nyt se vain on paljon helpompaa, kun uudessa Olympus OM-D E-M1 MKII:sessa on kaksi korttipaikkaa. Myös muistipaikan tuominen valintakiekkoon helpottaa työnkulkua.


Disclaimer: Bloggaaja on Olympuksen Visionary ja katsoo peiliin vain kotona eteisessä ennen keikalle lähtöä. 

 

    

  

 

Comment

Comment

Kuva & Kamera -messujen antia

Kuva & Kamera pidettiin tänä viikonloppuna (17.-19.3.2017) perinteiseen tapaan Messukeskuksessa. Ne ovat tällä hetkellä merkittävimmät ja isoimmat valokuvausalan messut. Digiexpo on muuttunut ja siellä valokuvalla ja kameroilla ei oikeastaan viime vuosina ole juurikaan roolia. Minusta on ihan hyvä, että tilanne sen osalta hiukan selkiytyy. Kahdet isot messut eivät varmaan vetäisi näytteille asettajia riittävästi.

Nytkin on jo hiukan laimeutta ilmassa, koska sekä Canon että Nikon eivät olleet omilla osastolla mukana. Molemmat toki näkyivät messuilla, mutta olivat osana JAS-tekniikan osastoa. Minusta se on hirveän sääli, etteivät kaikki ole mukana. Varmasti noilla kahdella on siihen syynsä. Satsauksia tehdään muilla keinoilla. Tosin Nikonin osalta on vaikea sanoa millaisia satsauksia Suomessa jatkossa tehdään. Nikonilla ei taida olla pohjoismaissa enää omaa "edustustoaan", vaan sitä hoidetaan Englannista? Satsaukset varmaan siltä osin ovat tiukassa. Onhan pohjoismaat ja etenkin Suomi aika pieni markkina. Koko alan kannalta varsin huonoa asia, koska mitä enemmän on näytteilleasettajia sen kiinnostavammat messut ovat. Tänä vuonna ei myöskään Focus Nordic ollut mukana. Jonain vuonna olisi myös kiva nähdä Digitarvike.fi messuilla. Se on kuitenkin kasvanut jo aika isoksi myyjäksi. Heillä on hyvin toimiva konsepti. Palvelutaso on nykyään erinomainen ja tuotevalikoima on erinomaisen monipuolinen ja laadukas.

Kuten niin moneen kertaan sanottua messujen paras anti ovat kohtaamiset. Messuilla törmää tuttuihin, joita usein näkee vain kerran vuodessa. Myös uusien ihmisten kohtaaminen on hienoa. Tänä vuonna moikkaajia oli tavallista enemmän. Oli varsin mukava saada palautetta niin Vlogistani kuin Valoaalloilla Podcastistakin. Vielä kun se oli enimmäkseen positiivista! Kiitos ja kumarrus siitä.

Messut laitteiden puolesta ovat toki kiinnostavia vaikka uutuuksia varsinaisesti ei esitelläkkään. Silti se on monelle messukävijälle se paikka tulla hypistelemään ja kokeilemaan hiljattain julkaistuja uutuuksia. Itse olin omien esityksieni jälkeen juttelemassa Olympuksen osastolla uudesta E-M1 MKII:sesta. Se on saanut varsin kiinnostuneen vastaanoton ja en yhtään ihmettele. Omat kokemukset siitä ovat hyvin positiivisia. Tuota kameraa ja sen uusia ominaisuuksia omat kolme esitystä juuri käsittelikin. Jos et päässyt kuuntelemaan esityksiäni, niin materiaalin voit käydä katsomassa Slidesharesta.  


Messujen kiinnostavampia asioita ovat myös lukuisat valokuvanäyttelyt. Esillä oli useita QEP- ja MQEP-sarjoja, joilla on siis saatu FEP:n arvonimiä. Kuva & Kamerassa on viime vuosina nähnyt hyvän kokoelman ja läpileikkauksen muoto- ja luontokuvauksesta. Ensi vuonna esillä on taas Fotofinlandian finalistit eli sarjavoittajat. Fotofinlandia uudistuu ja se noudattaa ainakin ensi kerralla paremmin kansainvälisten kilpailujen sarjajakoa. Tuosta uudistuneesta Fotofinlandia-kilpailusta lisää myöhemmin ihan omassa blogauksessa.

Vielä niistä omista esityksistä. Niitä olis tosiaan kolme ja etenkin perjantaina ja lauantaina kuulijoitakin oli runsaasti. Sunnuntaina aamupäivällä oli sitten hiukan hiljaisempaa. Oma esitys oli klo 11.30 ja näytti vähän siltä, että messuväki valui paikalle vasta puolen päivän jälkeen. Toisaalta sunnuntain esityksessä oli muutama sitäkin enemmän Olympuksen uutuudesta kiinnostunut.

Perjantai-iltana oli järjestettiin myös ensimmäinen Finnish Photo Awards. Illan "gaalassa" jaettiin mm. Vuoden muotokuvaaja -palkinto, Finnfoto-palkinto ja muita palkintoja ja huomionosoituksia. Palkittavia taisi olla kuusi. Enemmänkin olisi suonut. On todella sääli, että valokuvajärjestöt eivät mahdu samaan gaalaan. Kukaan ei siitä hyödy, jos jokainen jakaa palkinnot omissa pikkupiireissään. Toivottavast nuorempi sukupolvi on tässä fiksumpi ja tekee enemmän yhteistyötä. 

Kannattaa myös kuunnella viikon Valoaalloilla podcast. Juttelemme Matin kanssa messuista. Vieraana podcastissa tällä kertaa Jyrki Vesa eli asiantuntemustakin saatiin tällä kertaa lähetykseen.

Comment

Adobella kliffa kilpailu!

Comment

Adobella kliffa kilpailu!

Adobe Premiere täyttää 25 vuotta. Sen kunniaksi Adobe järjestää hauskan kilpailun. Sen tarkoituksena on leikata annetusta materiaalista musiikkivideo. Make the Cut -sivulta voi ladata materiaalin jolla Imagine Dragons -yhtyeen kappaleen Believer musiikkivideon voi leikata.

Kilpailussa on ihan mojovat palkinnotkin. Pääpalkintona peräti $25.000. Muita pienempiä palkintoja voi voittaa eri kategorioista mm. Fanien suosikki jne. 

Kun aloitin vakavammin ja ammattimaisesti tuottaa ja tehdä videoita 2008 käytin Final Cut Pro:ta ja siihen liittyviä ohjelmia. Kun Adobe lanseerasi Creative Cloudin ja kuukausimaksu siirryin aika nopeasti käyttämään sen mukana olevaa Premiereä. Se on osoittautunut työkulun kannalta hyväksi ratkaisuksi. Adobe myös päivittää CC:hen kuuluvia ohjelmistoja jatkuvasti. Pieniä päivityksiä tulee aika usein. Viime aikoina isompia päivityksiä on tullut kaksi kertaa vuodessa. 

Jos sopivasti riittää aikaa niin ajattelin tuolla kilpailumateriaalilla hiukan leikkiä ja katsoa saanko jotain sellaista ajatusta ja ideaa aikaiseksi, että kannattaa osallistua. Kiva idea joka tapauksessa ja ihan varmasti osallistujia tulee hurja määrä. Mikä hienointa on ettei edes tarvitse olla CC:n tilaaja, vaan sen saa kuukaudeksi kokeiltavaksi.

Premierestä ja sen historiasta voit lukea Adoben blogista (eng.).  Lisää linkkejä löydät Adoben sivuilta.  

Comment

Stagella Kuva & Kamera -messuilla!

2 Comments

Stagella Kuva & Kamera -messuilla!

Ensi viikonloppuna on taas Kuva & Kamera -messut. (17. - 19.3.2017, Messukeskus.)

Olen stagella jokaisena päivänä kertomassa mitä uutta Olympus OM-D EM-1 MKII tarjoaa kuvaajalle. Esitykseni on Top Shot Studiossa. (osasto 5a41.)

Aikataulu:

Pe 13.30, La 16.30 ja Su 11.30

Esityksen jälkeen minut löytää Olympuksen osastolta. Tule moikkaamaan.

Samalla stagella esiintyvät myös kaksi muuta Olympus Visionarya, Jari Peltomäki ja Lars Johnson. Jari on lavalla lauantaina klo 10.15 ja Lars lauantaina klo 11.45 sekä sunnuntaina klo 14.00.

Koko ohjelma löytyy Kameralehden sivuilta

Ai niin, laita kommentti jossa kerrot miksi juuri sinä olet ansainnut vaparin messuille. Minulta löytyy kaksi lippua, jolla pääsee yhtenä päivänä messuille! Valitsen omasta mielestäni parhaan selityksen. Päätös on lopullinen ja valitusoikeutta ei ole. :)

Ilmoitan lipun saajan kommenteissa. Lippu tulee sähköpostilla eli se tarvitaan myös.  

 

2 Comments

Comment

Miten Ol.Share ja kaksi muistikorttipaikkaa toimivat?

Olympuksen uudessa OMD E-M1 MKII:sessa on kaksi muistikorttipaikkaa. Ammattirungossa se on tärkeä ominaisuus. Ennen kuin mennään OI.Sharen käyttöön uudessa OMD E-M1 MKII:sessa, käydään läpi kahden muistikorttipaikan logiikka.

Kuvien tallennukselle on luonnollisesti useita eri vaihtoehtoja.

Korttipaikkojen hallinta löytyy Mukautetusta valikosta kohdasta H1

Korttipaikkojen hallinta löytyy Mukautetusta valikosta kohdasta H1

 

Vakio-asetuksella (Standard) kamera tallentaa kuvat sille kortille joka on määritelty menussa. Luonnollisesti voit määrittää kumman korttipaikan haluat.

 

Automaattikytkin (Auto Switch) tarkoittaa, että kamera jatkaa tallentamista toiselle kortille, kun ensisijaiseksi määritelty kortti täyttyy. 

 

Itsenäisessä kaksoistilassa (Dual Independent) on kaksi eri vaihtoehtoa. Toisessa vaihtoehdossa kamera tallentaa kummallekin kortille niiden omien asetusten mukaan eli voit asettaa kameran tallentamaan toiselle kortille esimerkiksi raakakuvia ja toiselle jpg:nä. Jos jompi kumpi kortti täyttyy, ei toisellekaan voi tallentaa. Toinen vaihtoehto on, että toisen kortin täyttyessä, voi toiselle jatkaa.

Tässä asetuksessa toisen kortin täyttyessä kumpaankaan ei voi tallentaa.

Tässä asetuksessa toisen kortin täyttyessä kumpaankaan ei voi tallentaa.

Tämä asetus mahdollistaa kuvien tallentamisen, vaikka toinen kortti täyttyisi.

Tämä asetus mahdollistaa kuvien tallentamisen, vaikka toinen kortti täyttyisi.

 

Sama kaksoistila (Dual Same) toimii kuten Itsenäinen kaksoistila, mutta molemmille korteille tallentuu kuvat samoilla asetuksilla.

Kuvanlaatu molemmille korttipaikoille valitaan Kuvausvalikko 1:sestä. Jos kamerassa on vain yksi kortti, korttipaikka valinta ei ole käytössä.

Kuvanlaatu molemmille korttipaikoille valitaan Kuvausvalikko 1:sestä. Jos kamerassa on vain yksi kortti, korttipaikka valinta ei ole käytössä.

Kun kamerassa on kaksi kortti voit valita kuvanlaadun molemmille korteille erikseen.

Kun kamerassa on kaksi kortti voit valita kuvanlaadun molemmille korteille erikseen.

Videon voi määrittää tallentumaan vain yhdelle kortille kerrallaan. Se kannattaa asettaa tallentumaan ykköspaikalle. Se korttipaikka on UHS-II, kun taas toinen korttipaikka on UHS-I. Ykköspaikkaa kannattaa myös käyttää mikäli kuvaa sarjatulella.


Miten OI.Share toimii kahden korttipaikan kanssa? Aika usein asiakkaat haluavat tapahtumakuvauksissa kuvia nopeasti esim. Twitteriin. Silloin on kätevä kuvata toiselle kortille kuvat raakana ja toiselle kortille pienenä jpg:nä. OI.Share ei ainakaan toistaiseksi tue kahta korttipaikkaa. Se lukee ainostaan sitä korttia, joka on määritelty asetuksissa pääkortiksi. Vakio eli Standard asetuksen ollessa päällä valitse se kortti Save Slot-kohdasta, josta haluat kuvia siirtää.


Toivottavasti OI.Share:n seuraavassa päivityksessä voi valita kummalta kortilta kuvia haluaa siirtää. Se helpottaisi työnkulkua, kun ei välttämättä tarvitsisi määrittää pääkorttia. Toisaalta on helppo asettaa esim. tapahtumakuvauksen asetukset valintakiekossa olevalle muistipaikalle. Samoin raakakuvien siirto olisi toivottava parannus.

Huom: Kirjoittaja on Olympus Visionary ja kuvauksissa peliin katsoo vain mallit.

 

Comment

Comment

Makron testailua, Olympus 30mm f3.5

Makrokuvaaminen on mielenkiintoinen maailma. Itselläni on aina ihan varuiksi ollut makro-objektiivi kameralaukussa. Tällä hetkellä sen virkaa on hoitanut Olympuksen 60mm makro. Jos et ole koskaan kokeillut makrokuvaamista kokeile ihmeessä. Maailma näyttäytyy mielenkiintoisen erilaiselta kun sen yksityiskohtia katsoo erittäin läheltä. Itse kuvaan loppuen lopuksi aika vähän makrokuvia. Makro on ollut hyvä yleisobjektiivi.

Moine Ho, Scotland, 1/250 f5.0, Olympus OMD EM-5 MKII, M.Zuiko 30mm f3.5

Moine Ho, Scotland, 1/250 f5.0, Olympus OMD EM-5 MKII, M.Zuiko 30mm f3.5

Olympuksen Photokinassa syksyllä 2016 esittelemä M.Zuiko 30mm f3.5 Macro on ollut minulla kokeilussa jo jonkin aikaa. Olen käyttänyt sitä lähinnä normaaliobjektiivina. Se on joillakin matkoilla laukussa korvannut 25mm:sen. Kun mukanaan ei viitsi kantaa useaa objektiivia, on tämä 30mm ollut erinomainen yleisputki. Polttoväli on lähellä normaaliobjektiivia ja tarvittaessa on ollut sitten myös makro-objektiivi mukana. 60mm ei ihan tuossa mielessä sovellu yhtä käteväksi yleisobjektiiviksi matkoille, vaikka se taas onkin erinomainen myös muotokuvauksessa..

Duncansby Head Lighthouse, Scotland, 1/13 f53.5, Olympus OMD EM-5 MKII, M.Zuiko 30mm f3.5

Duncansby Head Lighthouse, Scotland, 1/13 f53.5, Olympus OMD EM-5 MKII, M.Zuiko 30mm f3.5

30mm makron valovoima on f3.5 eli se ei ole niitä kaikkein valovoimaisimpia. Objektiivi on myös hiukan muovisen tuntuinen, mutta ei kuitenkaan tunnu rimpulalta. Se on kuitenkin riittävän tukeva. M.Zuiko Pro-tason objektiivien sää ja vesisuojauksia siinä ei ole. 

Gairloch, Scotland, 1/640 f3.5, Olympus OMD EM-5 MKII, M.Zuiko 30mm f3.5

Gairloch, Scotland, 1/640 f3.5, Olympus OMD EM-5 MKII, M.Zuiko 30mm f3.5

Lyhin tarkennusetäisyys on 14mm ja suurennussuhde on 1,25x, (kinovastaavuus 2,5x). Todellisesta makrosta siis puhutaan. 30mm makrolla pitää päästä kovin lähelle, jotta suurennussuhde on riittävä. Ongelmaksi voi muodostua valo, koska hyvin läheltä kuvatessa objektiivi itsestään saattaa varjostaa kuvattavaa kohdetta. Jos aikomuksena on kuvata paljon makrokuvia kannattaa harkita Olympuksen 60mm f2.8 makroa. Satunnaiseen makroiluun 30mm riittää vallan hyvin.    

1/125 f7.1, Olympus OMD EM-1, M.Zuiko 30mm f3.5

1/125 f7.1, Olympus OMD EM-1, M.Zuiko 30mm f3.5

Objektiivin hinta tätä blogia kirjoittaessa on noin 290€, eli varsin edullinen hinta. Minusta tuo 30mm on hinta-laatusuhteeltaan hyvä objektiivi.

Disclamer: Kirjoittaja on Olympus Visionary ja kuvaa lähinnä kiinteä polttovälisillä objektiiveilla.

   

 

 

 

Comment

Comment

Hajatelmia vuodesta 2017 eli katse tulevaan.

Vuodenvaihde on aina erilaisten muisteloiden aikaa. Mennyttä vuotta katsotaan taaksepäin. Minusta on paljon kiinnostavampaa katsoa eteenpäin. Luonnollisesti eteenpäin katsomisessa tärkeää on myös peilata sitä mennyttä vuotta eli miettiä mitä tekisi vielä paremmin, mistä voi oppia jne.

Rajala Cameran Jani Gerkman ennusti ensi vuotta Rajalan blogissa. Minusta siinä oli paljon hyviä ennustuksia tulevalle vuodelle. Tuon listan voi aika pitkälle allekirjoittaa. 

Kiinnostavin kohta tuossa Gerkmanin ajatuksissa oli kohta 4, jossa hän ennustaa kuvien aitouden nousevan yhä tärkeämmäksi. Samassa kohdassa olevaa suoran salaman renessanssia en oikein usko, tai no toivotaan ainakin ettei tuo ennuste toteudu. :) Tuo ajatus kuvan aitouden kasvusta on varmasti totta. Yhä useampi kuva otetaan puhelimella. Erään toisen ennusteen mukaan vuonna 2017 kuvista otetaan enää 10% "oikealla" kameralla. (valitettavasti en nyt löydä linkkiä tuohon artikkeliin). Aitous tulee siitä, että kuvataan paljon tilannekuvia aika ex tempore. Vasta-argumnenttina tuohon aitouteen voisi olla kysymys: kuinka aitoja nyt sitten esimerkiksi Instagramissa jaetut kuvat ovat? Ehkä Gerkman tarkoitti että juuri tuo feikkiys ja oman elämän kiillottaminen vähenee?

Uusien kameroiden julkaisujen osalta voi sanoa, että ensi vuonna julkaistaan uusia kameroita. Jos se kiinnostaa kannattaa lukea erilaisia huhu-sivustoja.

Hiukan kuitenkin kalustoasiaa pitää kommentoida., Uskon myös, että peilittömien kameroiden suosio suhteessa peilillisiin tulee kasvamaan. Yhä useampi haluaa ison kameran rinnalle pienemmän ja kätevämmin mukaan otettavan kameran. Moni varmana huomaa, että niilläkin saa hyviä kuvia. Se ehkä rohkaisee astumaan kokonaan peilittömään maailmaan? Tällä hetkellä ei ole kuin ehkä muutama marginaalinen tarve peilille siellä kameran sisällä. Lähes kaikki kuvaukset pystyy hoitamaan peilitömällä. Oikeastaan peilitön on sanana varsin hölmö, miksi määritellä laite sen kautta mitä siinä ei ole?

Muutama vuosi takaperin actionkamerat olivat todellinen myyntihitti. Viimeisten tilastojen mukaan niiden osalta tilanne on rauhoittunut. Markkinat ovat ehkä saturoituneet eli alkuinnostus on kadonnut. Jonkin verran niitä näkee vielä turisteilla selfietikun päässä. Käteviä kameroitahan ne ovat myös turistikuvaamisessa. Pieniä ja kevyitä pitää mukanaan.

Omalta osalta ensi vuodesta tulee mielenkiintoinen. Olympus Visionary ohjelmaan mukaan pääsy avaa toivottavasti uusia mahdollisuuksia. Vireillä on myös muutama mukava kuvausprojekti, koulutuksia on sovittu jo keväälle jne. Kiinnostava vuosi tulossa. 

Lähes kaikesta on mahdollista löytää positiivista. Keskitytään siihen postiiviseen tänä vuonna. Positiivisuus luo positiivisutta.   

Oikein Hyvää Uutta Vuotta kaikille ja erityisesti blogiani seuraaville! 

 

       

Comment

Comment

Kuvauksen kustannuksista

Ihan huvikseni tein pienen laskelman siitä mitä olis maksanut, jos olisin kuvannut kaikki vuoden 2016 kuvat filmille. Olen tänä vuonna kuvannut 16.000 kuvaa. Se tieto löytyy helposti Lightroomin katalogista. 

16.000 kuvaa on noin 445 kappaletta 36 kuvan rullaa. Todennäköisesti olisin kuvannut kaikki kuvat dialle, kuten kuvasin ennen siirtymistäni digiin. Yhden diafilmin hinta esim. Telefotossa on 19,30. (Fuji Velvia 100). Hinta tämän blogauksen päivänä. Varmasti filmiä saisi joskus halvemmallakin, mutta toisaalta joskus joutuu ostamaan kalliimmalla hinnalla. Oletetaan keskihinnaksi 17€. Se on varmaan aika lähellä totuutta. Nuo 445 filmiä pitää myös kehittää. Fotoykkösessä 100 kehitysseteliä maksoi tänään 550;- eli yhden kehityksen hinta siis 5,50. Yhden rullan hinta on siis 22,50.

Yhteensä kustannus olisi siis noin 10.000€. Luonnollisesti kaikki asiakastyöstä tehtävät laskut sisältäisi materiaalikustannukset. Mielenkiintoiseksi asian tekee se miten tämä suhteutuu digikameran hintaan. Luonnollisesti kameran hinta suhteutettuna sen käyttöaikaan lisätään "materiaalikustannuksiin". Ilman sitä lisäystä jää kameran hinnan verran tappiolle.

Oletetaan, että on hommannut vaikka 5000€ edestä kameroita ja optiikkaa. Ne on tarkoitus saada maksettu kahdessa vuodessa. "Materiaalikustannus" per vuosi on siis 2500€. Filmillehän se oli tässä esimerkissä vuodessa 10.000€. Erotus on 7.500€ digin eduksi. Koska digikuvaus vaatii aina tietokoneen pitää se lisätä kustannuksiin. Toisaalta minullakin oli tietokone melkein kymmennen vuotta ennen digiin siirtymistä. "Materiaalikustannuksiin" pitää siis lisätä se erotus mikä on tavallisen koneen ja kuvankäsittelykoneen välillä? En lähde tässä nyt sen tarkemmin laskemaan vaan kaikki varmasti ymmärsi pointin.

Yksinkertaistettuna mainitsemallani kuvausmäärällä voi siis käyttää 10.000€ kalustoon. Luonnollisesti se kustannus pitää leipoa kuvausten hintaan, muuten yhtälö ei toimi.

Niin ja se pointti eri ollut siis se, että aion käyttää ensi vuonna 10.000€ kameroihin. :D

 

Comment

Uusia Olympus Visionäärejä!

Comment

Uusia Olympus Visionäärejä!

Olympus nimesi juuri ennen joulunpyhiä ensimmäiset suomalaiset European Visionaryt. Nyt nimetyt uudet visionäärit ovat luontokuvaaja Jari Peltomäki, rockkuvaaja Lars Johnson, liikkuvankuvan ammattilainen Janne Amunet sekä allekirjoittanut!  

On todella suuri kunnia saada olla mukana näiden kolmen kanssa Olympuksen Visionary -ohjelmassa. (omat Visionary-sivut saamme lähiaikoina.) Käytännössä olemme siis Olympuksen brändilähettiläitä, se kai on hyvä määritelmä ja kuvaus Visionary:n roolista. Luonnollisesti sopimus asettaa velvoitteita, mutta ainakaan omalta osaltani mikään ei hirveästi muutu. Kuvaan edelleen vain Olympuksella, twiittaan jatkossa hiukan enemmän Olympukseen liittyviä twiittejä jne. Ehkä suurin muutos on, että nyt on aktivoitava myös englanninkielinen blogini. Myös tämän blogin sisältöön tulee aavistuksen enemmän Olympukseen liittyvää sisältöä. Valokuvaukseen noin yleisesti liittyvät blogaukset tulevat ilman muuta myös jatkumaan. Valoaalloilla podcast jatkuu normaalisti, samoin Vlogini. Myös sen sisältö painottuu hiukan enemmän Olympuksen suuntaan. Vlogini sisältöön tulee myös enemmän englanninkielistä materiaalia. 

Odotan innolla ensi vuotta ja uutta syventynyttä suhdetta Olympukseen. Kiitokset Olympus Suomi luottamuksesta! 

Olympus Suomen Facebook postaus -aiheesta.   

Comment

Comment

Vuoden 2016 paras podcast valittu.

Jakso.fi järjesti verkossa äänestyksen Vuoden 2016 parhaasta podcastista. Parhaaksi äänestettiin Pakkotoiston podcast.

Valoaalloilla oli myös mukana, mutta ei selvinnyt 10 parhaan joukkoon. Ääniä Valoaalloilla Podcastille tuli vähintään 10 kappaletta. 27 ääntä olisi tarvittu kymmenen joukkoon eli Valoaalloilla Poadcastin äänimäärä oli siis 10 ja 27 äänen välissä. Äänimäärä oli ihan kohtuullinen.

Ääniä annettiin yhteensä 2142 ja ne jakautuivat 91 eri podcastille.   

Comment