Kieku = audiotwitter?

Podcastit ovat yleistyneet viime aikoina valtavasti. Hyvä niin koska podcast on helppo ja kätevä tapa seurata sisältöjä. Podcastit ovat kuitenkin aika lähellä perinteistä radiota, ainakin osittain. Se on tietty kokonaisuus, jonka voi jakaa sellaisenaan. Niiden pohjalle voi rakentaa oman "radio" eli niitä voi tilata esim. iTunesin kautta jne.

Suomalainen Kieku on hiukan erilainen. Se antaa mahdollisuuden jakaa myös klippejä eli lyhyitä pätkiä vaikka podcasteista. Tämä on ymmärtääkseni ihan uutta. Kiekussa voi perinteiseen tapaan seurata kiinnostavia sisällötuottajia. Sen lisäksi on mahdollista seurata myös jotain aihe-aluetta aihetunnistetta eli häsää seuraamalla. Aihetunnisteen seuraaminen "podcasteissa" onkin yksi varsin olennainen Kiekun ominaisuus, jota ei muissa äänipalveluissa ole.

Kiekussa voi myös äänittää ääniklippejä. Ne voivat olla lyhyitä kommentteja johonkin aiheeseen eli ne voivat olla ikäänkuin äänitwiittejä. Toistaiseksi äänittäminen on mahdollista vain selaimella, mutta ymmärtääkseni mobiiliäppi on tuloillaan. 

Valoaalloilla on kuunneltavissa myös Kiekussa. Muutaman klipin jaon olen jo tehnyt. Viimeisimmästä Valoaalloilla Tukholmassa -podcastista poimin valokuvaaja Maxim Shemetovin haastattelun omaksi klipikseen. Käyhän kuutelemassa ja tutustumassa muutenkin Kiekuun.