Vaikuttavimmat valokuvat.

Time-lehti on listannut 100 vaikuttavinta valokuvaa. Luonnollisesti valokuvat ovat niitä kuvia, jotka ovat jollain tavalla muokanneet maailmaa, kertoneet tarinoita, kertoneet jotain siitä ajasta jolloin ne on otettu. Osa kuvista toimii myös esimerkkinä kuvaajan suuresta vaikutuksesta. Cindy Shermanin kuva Untitled Film Still #21 edustaa hänen tuotantoaan laajasti. 

Suurin osa kuvista on varmaan monille tuttuja ja se onkin juuri osa sitä vaikuttavuutta. Kyseiset kuvat ovat levinneet laajalle. Jokaisesta mukaan kelpuutetusta kuvasta on tarkempaa tietoa. Kannattaa ehdottomasti tutustua näihin kuviin ja niihin liittyviin tarinoihin. Tavallaan ajankohtainen kuva on Mathew Bradyn kuvaama muotokuva Abraham Lincolnista. Kysessä on kuva, jolla oli valtava merkitys hänen valintaansa USA:n presidentiksi vuonna 1860. Muutama kuva tuosta listasta löytyi, jotka eivät ole minulle tuttuja, esimerkiksi tämä kuva Los Angelesista.  

Jäin miettimään, mitkä olisivat Suomessa ne 100 vaikuttavinta kuvaa? Minulle tulee jostain syystä ensimmäisenä mieleen Caj Bremerin kuvaama Kekkonen Napoleonina. Mieleen tulee myös kuvia Hannes Heikuran tuotannosta. Tuossa Time-lehden listassa oli myös aika tuoreita kuvia, mm. Bradley Cooperin ottama ryhmäselfie vuoden 2014 Oscar-gaalassa. Löytyykö myös meiltä vastaavia nykyajankuvia?   

Mitä kuvia sinusta siihen kuuluisi?