Kuvauskoptereista

Tämän viikon Vlogauksen aiheena ovat kuvauskopterit, joita myös droneiksi kutsutaan. Muutamia täsmennyksiä tuossa videossa mainittuihin asioihin teen. Helsingissä Kruunuhaan lisäksi lentokieltoaluetta on myös osa Munkkiniemeä ja Meilahtea. Tarkemmat tiedot ja koordinaatit löytyvät Finlex-lakikokoelmasta. Näitä on syytä kunnioitaa. Meillä Suomessa on varsin liberaali sääntely droneja koskien. Se myös pysyy liberaalina, jos droneilijat käyttävät järkeä ja noudattavat niitä säädöksiä joita on. Minusta tämä liberaali lähtökohta on erinomainen. USA:ssa ammattimaiselle lentämiseele on asetettu varsin tiukat säännökset. Muutamissa blogauksissa ja podcasteissä on tämän sanottu haittaavan liiketoimintaa. USA:sta on jo siirtynyt merkittäviä drone-kehittäjiä siirtynyt vapaampiin maihin. Tässä eräs esimerkki Tanskasta. Harmi ettei tullut Suomeen. Ehkä syynä oli se, että Tanskassa ollaan ilmeisesti muutenkin edellä robotiikassa?

Kopteri jonka hiljattain hankin on Yuneec Q500+ 4K. Tarkoituksena on lähinnä kuvata valokuvia ilmasta, mutta toki videokuvaaminenkin kiinnostaa. Yuneecissa oleva CGO3-kamera kuvaa myös raakatiedostoa, .dng.muodossa. En ole vielä kovin tarkkaan ehtinyt perehtyä kuvanlaatuun. Sen ainakin huomasin, että videotilassa se kuvaa ainoastaan .jpg kuvaa. Niissä ainakin tulee helposti ns. bandingiä kuviin. Valokuvaustilassa sitten onnistuu myös se .dng.

Kopteri tuo mukavan uuden lisän tekemiseen. Tämä kesä menee varmaan treenatessa. Vaikka lentäminen on tehty niin helpoksi kuin mahdollista, ei silti ole ihan noin vaan tekemistä. Lentämiseen liittyy paljon turvallisuuteen liittyviä asioita ym.

Ohessa Trafin Yrmy Ilmailijana -video, jossa aika selkeästi on käyty läpi säädökset. 
 

Säilytä näköyhteys - Kunnioita yksityisyyttä - Valitse turvallinen lennätyspaikka Lennokkikerhojen ja harrastajayhteisöjen kautta saat hyviä neuvoja. Opiskelemalla ja perehtymällä taitosi karttuvat ja saat eniten irti harrastuksestasi.

Tässä vielä viikon Vlogaukseni: