Olympukselta Action-kamera

Olympus julkaisi tänään uuden kameran, TG-Trackerin. Se on Tough-sarjaan kuuluva action kamera. Se ei tallenna pelkästään videokuvaa, vaan myös muita extremelajeihin tyypillisiä tietoja kuten liikenopeutta, korkeutta, paikkatietoa, ilman ja veden lämpötilaa jne. Ne kaikki tiedot on luettavissa OI Track -applikaatiolla.  


Video tallentuu tarvittaessa 4K:na eli se on ensimmäinen Olympus kamera, jolla voi tallentaa 4K:ta. Lupauksia antavaa tulevaisuuteen, kun esim. E-M1 joskus päivittyy uuteen versioon. Kuva-ala on 204 astetta eli varsin laaja kuvakulma, jolla näkee siis myös hiukan "taaksepäin".

Muita mielenkiintoisia ominaisuuksia on mm. kääntyvänäyttö, 5-akselinen digitaalinen kuvanvakaaja sekä kuvausvalo. Mitään noista ei taida olla muissa action kameroissa.

Vakiovarusteisiin kuuluu myös Steady Grip. Se helpottaa TG-Trackerilla käsivartalta kuvaamista.  
 

TG Tracker on sellaisenaan vedenpitävä 30 metriin asti.  

Speksejä katsoessa ainoa mitä toivoisi on fullHD:na esim. 120fps, nyt hidastukset onnistuvat vain HD:na eli 720p koossa. Muilta ominaisuuksiltaan TG-Tracker on varsin messevä. Hintakin tulee olemaan aika kohtuullinen, Olympuksen lehdistötiedotteen mukaan ovh. on 379,-.

Lisätietoja löytyy Olympuksen sivuilta.

(kuvat: Olympus)