Olympus TG-Tracker testissä osa 1

Sain alkuviikosta kokeiltavaksi Olympuksen TG-Tracker touhukameran. Tuohukamerat ovat tällä hetkellä myydyimpiä kameroita ja myös ainoita joiden myyntiluvut ovat viime aikoina nousseet. Se näkyy myös katukuvassa. GoPro-kameroita näkyy turisteilla aika paljon. Tähän saumaan koittaa myös Olympus iskeä. Tough-sarjaan luontevasti uppoaa myös touhukamera.

Muutamia ensituntuman huomioita. TG-Tracker on pienempi kuin se mielikuva joka syntyi kuvien perusteella. vaikka se o aika pieni ei se silti tunnu rimpulalta vaan on varsin jämäkän oloinen. TG-Trackerissä on kääntyvä näyttö ja se juuri ja juuri riittää kuvan rajaamiseen jne. Näyttö kääntyy ainoastaan 90 astetta auki eli se aukeaa kuten ovi ja esim. ylä- ta alaviistosta kuvatessa sitä ei voi kääntää alas tai ylös. Näyttö on hyvä asia, se helpottaa kuvaamista merkittävästi.

Kääntyvä näyttö helpottaa kuvan rajaamista, vaikka kuvakulma on niinkin iso kuin 204 astetta (diagonaali).

Kääntyvä näyttö helpottaa kuvan rajaamista, vaikka kuvakulma on niinkin iso kuin 204 astetta (diagonaali).

 

TG-Tracker kuvaa 4K videota 30fps eli se on ensimmäinen Olympus jolla voi kuvata 4K-videota (UHD 3840 x 2160). 4K:n etu on siinä, että videokuvaa voi rajata editoidessa, jos siis lopputuloksena on fullHD. Yhden kameran kuvauksessa se antaa mukavasti vaihtoehtoja editissä. FUllHD:na vaihtoehdot ovat 30fps ja 60fps. Ei tosin haittaisi jos mukana olisivat myös 25fps ja 50fps. HD-tasoista kuvaa pystyy kuvaamaan myös 120fps ja 240 fps.

TG-Trackerissä on myös viiden suunnan kuvanvajaaja. Se hiukan kaventaa kuvakulmaa, jotta kennolla on mahdollisuus liikkua hiukan. 

Näppärää on, että TG-Tracker on yhtensopiva GoPro-kiinnikkeiden kanssa. Itselläni on niitä jonkin verran ja sain kameran heti kiinni esim. autoon jotta voin kokeilla miten TG Tracker tallentaa muuta dataa. TG-Trackerissä on luonnollisesti GPS, mutta myös kiihdytysanturi, lämpömittari, painemittari ja elektroninne kompassi. Se myös automaattisesti tunnistaa, jos kamera on vedenalla. Kamera ei tarvitse mitään erillistä koteloa.

En itse harrasta mitään extremelajia, joten ajattelin laittaa TG-Trackerin autoon kiinni. RaceRender-ohjelmalla sitten laittan videoon overlaynä kameran keräämää dataa ym. Drone-kuvauksissa tuo on toiminut kivasti. RaceRender lukee myös TG-Trackerin tuottamaa dataa. joten ei pitäisi olla hankalaa saada sitä dataa videolle näkymään. Koska en ole mikään velho tuollaisen asian kanssa, niin katsotaan miten käy.

Lyhyen kokeilun aikana tulleen fiiliksen mukaan TG-Tracker on hauska kamera. Sitä on ihan kiva käyttää ja se tuo mukavan lisän kuvaamiseen.

Havis Amandan patsas kuvattuna osittain juuri ja juuri vedenpinnan alapuolelta.

Havis Amandan patsas kuvattuna osittain juuri ja juuri vedenpinnan alapuolelta.

Samainen patsas kuvattuna vasten aurinkoa. Kohtuullista jälkeä suoraan kohti aurinkoa.

Samainen patsas kuvattuna vasten aurinkoa. Kohtuullista jälkeä suoraan kohti aurinkoa.

 

Palataan lisäkokemusten muodossa asiaan osassa 2.