Fujilta uutta.

Fuji julkaisi tänään uuden järkkärin, X-T2:sen. Kuten varmaan moni tietää on se päivitys X-T1:seen. Fujin tiedoteesta nopeasti katsottuna kiinnostavimmat ominaisuudet ovat mm. 4K-video sekä uudenlainen kääntyvä näyttö. Se tilttaa perinteseen tapaan vaakakuvauskessa, mutta myös pystykuvauksessa. Edit: Huomasin juuri, että videossa myös F-Log mahdollisuus eli videokuvan jälkikäsittely antaa enemmän pelivaraa. Kuvan leikkaaminen ja sävyn täsmääminen esim. muiden kameroiden kuvaan on helpompaa. HDMI ulostulo on puhdas ja se on 8bit 4-2-2.
  

Takanäyttö kääntyy kätevästi myös pystykuvauksessa.

Takanäyttö kääntyy kätevästi myös pystykuvauksessa.

Uudessa Fujissa on kaksi SD-korttipaikkaa (UHS-2). Kaksi korttipaikkaa alkaa olemaan onneksi jo vakiona aika useassa kamerassa. Se hyödyntää tietysti kahdessa asiassa, tallennustila kasvaa ja varmuuskopiot kuvista tehdään jo kuvatessa. Samoin voi toiselle kortille kuvata jpg:tä ja toiselle raakana. Se nopeuttaa kuvien siirtämistä suoraan kuvauspaikalta vaikka sosiaaliseen mediaan. Se vaatimus on jo aika monella asiakkaalla kun sovitaan tilaisuuksien kuvamisesta.

X-T2 on selkeästi suunnattu ammattilaisille ja aktiiviharrastajille. Lightroomiin on tulossa plugari, jolla voi kuvata suoraan koneelle. Kameraa voi ohjata Fujin omalla applikaatiuolla jne. Sääsuojaukset ovat parantuneet, nyt luvataan suojausta myös -10 asteen pakkasella. 

Fujilla on myös mielenkiintoinen filmien simulointi mode. Toisin sanoen kamera simuloi Fujin eri filmien fiilistä ja näköä. Muillakin valmistajilla näitä on, mutta Fuji voi käyttää niiden oikeita nimiä eli voit kuvata kuvia jotka muistuttavat kuvia jotka otettu Velvialla jne. Olen kyllä itse sitä mieltä, että jos haluaa kuvata kuvia jotka näyttävät joltain filmiltä, niin miksei kuvaa suoraan sille kyseiselle filmille.

 

Myyntiin X-T2 tulee ymmärtääkseni syyskuun alussa juuri ennen Photokinaa. Hinta on vielä auki.

Lisätietoja löytyy Fujin sivuilta.

Kuvat: Fuji.