Raw-kuvia kamerasta mobiiliin!

Käytän varsin paljon OI.Share applikaatiota kuvien siirtämiseen kamerasta puhelimeen ja siitä sitten eteenpäin esim. Instagramiin. OI.Sharesta ja sen käytöstä GPS-tiedon siirtämiseen kuvien metadataan blogasin jonkin aikaa sitten. Sen ainoa huonopuoli on on se, että vain jpg-kuvia voi siirtää. Tilanteesta riippuen kuvaan kortille sekä raw:n, että jpg-tiedoston. Satunnaisia kuvansiirtoja varten Olympuksissani on mahdollisuus konvertoida raw-kuvat jpg:iksi. Puhelimella sitten voi kuvaa säätää jne. OI.Share on myös ilmainen. 

Eilen törmäsin Cascable nimiseen applikaatioon, jolla myös raw-kuvat siirtyvät iOS-laitteeseen. Se on siis saatavana ainostaan iOS-laitteisiin. Cascable on siitä kätevä applikaatio, että se tukee käytännössä kaikkia Canon, Nikon, Olympus ja Sony -kameroita joissa on wifi. Lista tuetuista kameroista löytyy täältä. Cascablella luonnollisesti voi ohjata kameraa eli kuvata kuten kameranvalmistajien omillakin applikaatioilla. Applikaatio on myös kätevä, jos käyttää eri merkkisiä kameroita. Yhdellä ja samalla applikaatiolla hoituu kameroiden ohjaus.   

Mahdollisuus siirtää raw-kuvia mobiiliin on erinomainen lisä kuvien jakamiseen. Ei tarvitse välttämättä kuvata kahta tiedostomuotoa tai konvertoida kuvaa kamerassa. Kuvankäsittelyn voi sitten tehdä esim. Lightroom-mobilella tai omalla tutulla applikaatiolla. Ilmeisesti ihan kaikki applikaatiot eivät tue raw-formaattia. Ainakaan Aviary, jota aika paljon käytän, ei tunnistanut puhelimeen siirrettyä Olympus E-M5MKII raw-kuvaa.

Cascablen perusversio on ilmainen eli sillä voi siirtää jpg-kuvia kamerasta puhelimeen ja käyttää applikaatiota kauka-ohjaimena. Raw-kuvien siirto on maksullinen lisäosa. Yhden lisäosan hinta on noin 5€. Muita ominaisuuksia Pro-versiossa ovat mm. focus peaking, time lapse jne. Kaikki lisäpalikat eli Pro-versio täysillä ominaisuuksilla on 25€. Ihan halpa applikaatioksi Cascable ei ole, mutta hintansa väärtti se on.


Jään odottamaan milloin OI.Share:lla voi siirtää raakakuvia mobiiliin.