Toisen messupäivän tunnelmia...

Eilen manitsin, että väkeä tuntuu olevan vähemmän kuin aikaisempina vuosina niin tämän päivän osalta se ei pidä paikkaansa. Paikoitellen oli todella kova tungos.

Messujen kaksi isoa tuoteryhmää ovat 360-kamerat, ja sen mukana VR, sekä Dronet, kuten eilisessä blogauksessa kirjoitin. Kolmas selkeä iso tuoteryhmä on erilaiset gimbaalit. Niitä oli niin actionkameroille kuin puhelimille. 

Yksi merkittävä muutos aikaisempaan on kiinalaisten tuotteiden laatu ja ne eivät myöskään ole enää niin selkeitä kopiota muiden tuotteista. Yhtenä esimerkkinä Yi M-1 kamera.

Yi M-1

Yi M-1

Yi M-1

Yi M-1

Se tuntui erittäin jämäkältä ja hyvin tehdyltä. Muotokieli oli aika lähellä Leicaa eli ihan kaikkea ei kiinalainen tee itse. Sopivasti kopiontia kuitenkin. M-1:sessä on Sonyn tekemä kenno ja siinä 4/3 bajonettti. 4/3 järjestelmään on saatavissa runsaasti objektiiveja. Se kuulemma tule myyntiin Euroopassa kuukauden sisällä. Hinta on kuulemma erittäin kilpailukykyinen.

Keskikoon kamerat tuntuvat yleistyvän taas. Filmiaikaan ne olivat ihan perustyökaluja ja on kiinnostava nähdä löytävätkö ne taas tiensä takaisin samaan suosioon. Fujin GFX on yksi messujen kiinnostavimmista kameroista tässä sarjassa. Valmiina on myös kunnon sarja objektiiveja.

GFX:ää en valitettavasti päässyt hypistelemään, mutta toista keskikoon kameraa eli Hassellin X1D:tä pääsin hetken kokeilemaan. Se vaikutti varsin pätevältä ja istui tosi hyvin käteen. Kuvaustuntuma oli todella miellyttävä. Kyllä sillä kuvaisi, pitäisi vain löytää jostain se noin 10.000€...

Pikakuvaus eli polaroidille kuvaaminen näyttää myös lisääntyvän. Fujilla oli useita kameroita ja pikakuvausfilmejä esillä. He olivat juuri lanseeranneet mustavalkofilmin.  

Fujin uusi instax Mono Chrome. Taustalla Instax.kameroita.

Fujin uusi instax Mono Chrome. Taustalla Instax.kameroita.

Leica julkais myös pikakuvauskameran Sofort vai voiko sitäkin sanoa "polaroid"-kameraksi? 

Myös erilaiset selfiekuvauskojut olivat vahvasti esillä. Ne ovat varsin yleisiä nykyään tapahtumissa. Niissä on jos jonkinlaisia lisätoimintoja, jolla voidaan lisätä stikkereitä ym. kuvaan.
 

Mielenkiintoinen osasto oli ns. Future-osasto, jossa oli toistakymmentä pientä valokuvausalan start-uppia. Niistä seuraavassa blogauksessa. Isojen kameravalmistajien kameroista myös myöhemmin. 

Päivän 360-osastoselfiet: Canon ja Panasonic