Start-uppeja Photokinassa.

Kävelin juuri messuhallilta kohtuullisen lämpimässä säässä kämpille. Pienoinen messuväsymys puskee päälle, päiväunet ovat jääneet vällin :D.

Eilisessä blogauksessa mainitsin osastosta jolla on iso määrä pieniä valokuvausalan start-uppeja. Ne ovat siinä mielenkiintoisia, että tuovat mukavan lisän perinteisen kaluston ja muun sälän sekaan. Niistä suurin oli erilaisia aplikaatioihin ym. perustuvia palveluita.

Joukosssa oli useita mielenkiintoisia ja olen tähän poiminut niistä muutaman.

Photoclaim:in osasto Photokinassa

Photoclaim:in osasto PhotokinassaKuvia käytetään luvatta todella paljon. Berliiniläinen valokuvaaja Nico Trinkhouse oli kyllästynyt omien kuvien luvattomaan käyttöön. Hän perusti Photoclaim:in. Se palvelu joka seuraa kuviesi käyttöä ja on yhteydessä, jos väärinkäyttöjä löytyy. Palvelu keskittyy erityisesti kaupalliseen väärinkäyttöön. Parasta palvelussa on, että valokuvaaja maksaa vasta kun luvatonta käyttöä löytyy ja siitä on saatu rahat. Komissio on 35% ja jos asia menee oikeuteen niin komissio on 50%. Valokuvaaja voi ilmoittaa millä saiteilla kuviaan julkaisee ja he sen perusteella pistävät ne seurantaan. Jos aihetta löytyy ovat he yhteydessä ja toimenpiteistä sovitaan.

Toinen kiinnostava palvelu on Photopills app. Se on applikaatio kuun ja auringonpaikan laskemiseen. Jos haluat ottaa kuvan jossa kuu on jonkun maamerkin kohdalla, voit Photopillssillä laskea milloin se kuva on mahdollinen. Kokeilin sitä jo muutama viikko sitten ajatuksena kuvata 16.9. täyden kuun aikaan, mutta silloin oli pilvistä ja kuvat jäi ottamatta. Äppi hyödyntää myös lisättyä todellisuutta (Augmented Reality) ja osoittamalla puhelimella haluttuun suuntaan kertoo applikaatio milloin kuu tai aurinko on haluamassasi paikassa. Todella monipuolinen ja näppärä applikaatio, jos kuun kuvaaminen kiinnostaa.

Turistimatkoilla ollessa on usein ongelma kuvauslokaatioiden kanssa. Niiden äärellä ollaan usein juuri valon kannalta väärään aikaan. Toisaalta on paljon kuvaamisen kannalta hyviä lokaatioita, jotka eivät ole normituristille edes tiedossa. Fripito on palvelu jonka auttaa juuri tässä. Applikaatiossa on lukusia paikkoja ja kuvia, joiden perusteella osaa mennä oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. En tuota ehtinyt testaamaan vielä. Olivat tosi kiinnostuneita löytämään jonkun kuvaajan Suomestakin tuottamaan tuonne kuvia. Itse sen verran vähän kuvaan maisemakuvaa. Mitään tietoa ei ole millaisella diilillä kuvia tuonne ostavat vai ostavatko ollenkaan?

Vähän vastaava palvelu avataan marraskuussa. Se keskittyy kuvausmatkoihin ja työpajoihin. Creamondo:oon voi laittaa tarjoamiaan kuvausmatkoja ja työpajoja, jotta ne ovat helposti suuren massan löydettävissä. Toistaiseksi se näyttäisi olevan ainoastaan saksankielellä.  Tähän täytyy palata vielä tarkemmin, kun palvelu avautuu.