Olympuksen uudessa OMD E-M1 MKII:sessa on kaksi muistikorttipaikkaa. Ammattirungossa se on tärkeä ominaisuus. Ennen kuin mennään OI.Sharen käyttöön uudessa OMD E-M1 MKII:sessa, käydään läpi kahden muistikorttipaikan logiikka.

Kuvien tallennukselle on luonnollisesti useita eri vaihtoehtoja.

Korttipaikkojen hallinta löytyy Mukautetusta valikosta kohdasta H1

Korttipaikkojen hallinta löytyy Mukautetusta valikosta kohdasta H1

 

Vakio-asetuksella (Standard) kamera tallentaa kuvat sille kortille joka on määritelty menussa. Luonnollisesti voit määrittää kumman korttipaikan haluat.

 

Automaattikytkin (Auto Switch) tarkoittaa, että kamera jatkaa tallentamista toiselle kortille, kun ensisijaiseksi määritelty kortti täyttyy. 

 

Itsenäisessä kaksoistilassa (Dual Independent) on kaksi eri vaihtoehtoa. Toisessa vaihtoehdossa kamera tallentaa kummallekin kortille niiden omien asetusten mukaan eli voit asettaa kameran tallentamaan toiselle kortille esimerkiksi raakakuvia ja toiselle jpg:nä. Jos jompi kumpi kortti täyttyy, ei toisellekaan voi tallentaa. Toinen vaihtoehto on, että toisen kortin täyttyessä, voi toiselle jatkaa.

Tässä asetuksessa toisen kortin täyttyessä kumpaankaan ei voi tallentaa.

Tässä asetuksessa toisen kortin täyttyessä kumpaankaan ei voi tallentaa.

Tämä asetus mahdollistaa kuvien tallentamisen, vaikka toinen kortti täyttyisi.

Tämä asetus mahdollistaa kuvien tallentamisen, vaikka toinen kortti täyttyisi.

 

Sama kaksoistila (Dual Same) toimii kuten Itsenäinen kaksoistila, mutta molemmille korteille tallentuu kuvat samoilla asetuksilla.

Kuvanlaatu molemmille korttipaikoille valitaan Kuvausvalikko 1:sestä. Jos kamerassa on vain yksi kortti, korttipaikka valinta ei ole käytössä.

Kuvanlaatu molemmille korttipaikoille valitaan Kuvausvalikko 1:sestä. Jos kamerassa on vain yksi kortti, korttipaikka valinta ei ole käytössä.

Kun kamerassa on kaksi kortti voit valita kuvanlaadun molemmille korteille erikseen.

Kun kamerassa on kaksi kortti voit valita kuvanlaadun molemmille korteille erikseen.

Videon voi määrittää tallentumaan vain yhdelle kortille kerrallaan. Se kannattaa asettaa tallentumaan ykköspaikalle. Se korttipaikka on UHS-II, kun taas toinen korttipaikka on UHS-I. Ykköspaikkaa kannattaa myös käyttää mikäli kuvaa sarjatulella.


Miten OI.Share toimii kahden korttipaikan kanssa? Aika usein asiakkaat haluavat tapahtumakuvauksissa kuvia nopeasti esim. Twitteriin. Silloin on kätevä kuvata toiselle kortille kuvat raakana ja toiselle kortille pienenä jpg:nä. OI.Share ei ainakaan toistaiseksi tue kahta korttipaikkaa. Se lukee ainostaan sitä korttia, joka on määritelty asetuksissa pääkortiksi. Vakio eli Standard asetuksen ollessa päällä valitse se kortti Save Slot-kohdasta, josta haluat kuvia siirtää.


Toivottavasti OI.Share:n seuraavassa päivityksessä voi valita kummalta kortilta kuvia haluaa siirtää. Se helpottaisi työnkulkua, kun ei välttämättä tarvitsisi määrittää pääkorttia. Toisaalta on helppo asettaa esim. tapahtumakuvauksen asetukset valintakiekossa olevalle muistipaikalle. Samoin raakakuvien siirto olisi toivottava parannus.

Huom: Kirjoittaja on Olympus Visionary ja kuvauksissa peliin katsoo vain mallit.

 

Comment